Coach hade missat att Nikki var i Dublin men vår Fremling kunde ställa upp på kort varsel.
Laget som började derbyt mot Masthugget var:
Hampus - Kalle, Jocke Ek, Hultenius, Erik W - Ole, Petter, Andreas - Anders, Ferna, Jompa
På bänken: Thomas, Jonas Ö, Silow
Ny backlinje för 10:e gången i rad och ett nytt mittbackspar som gjorde en fin insats i b-laget senast.
Första halvlek var riktigt bra från vår sida. Vi lät Hugget rulla boll i backlinjen men de hade svårt när bollen kom upp på mittfältet.
Vi vann ofta bollen på mitten och kunde ge våra forwards bollar att jobba på. Hampus får ett löst skott på sig men fumlar lite och bollen går mellan benen men han hinner lätt ifatt bollen innan mållinjen. Efter 7-8 minuter vinner Anders bollen mot 2 Huggetspelare på högerkanten och får in bollen till Andreas som spelar vidare till Petter som driver bollen mot straffområdet och gör ett fint instick till Jompa som placerar in 1-0. Ett riktigt fint fotbollsmål. Vi har koll på matchen och Masthugget har svårt att komma upp och hota vår backlinje. Vi har några hörnor och på vår andra eller tredje hörna får Anders bollen och spelar tillbaka till Andreas som slår in den och Jompa nickskarvar in bollen vid bortre stolpen. Strax efter kommer Anders runt på kanten och slår in bollen snett inåt bak till Ferna som skjuter i stolpen och på målvaktens rygg men bollen är inte hård nog att gå in.
Masthugget har ett antal bra anfall men kommer inte till i straffområdet utan det var mest skott utifrån som gick över eller utanför. 2-0 ipaus och vi känner att vi har bra kontroll på matchen.
Andra halvlek börjar med att Hugget trycker på och vi hamnar för långt ner med laget, där mittfältet kommer i knät på backlinjen. Masthugget har ett par nästanchanser men backlinjen tillsammans med mittfältet hinner imellan varje gång. Vi kommer i ett par kontringar men har för korta anfall. I en kontring kommer vi på vänsterkanten och Ferna slår in bollen men den tar på handen och domaren blåser straff. Lite hård tycker jag, då det inte var avsiktligt och armen inte var för långt ut från kroppen vad jag kunde se. Många hands som har varit klarare än denna som inte blivit straff. Ferna tog hand om straffen men målvakten räddade men en Huggetspelare hade sprungit in i straffområdet för tidigt (enligt Masthugget.com, själv såg jag inte varför domaren blåste). Ferna tar även andra straffen och lägger den på samma ställe, tyvärr går målvakten åt samma håll denna gången också och räddar till hörna. Strax efter får Hugget sin stjärnanfallare utvisad efter sitt andra gula kort för tjat. Efter detta dör matchen lite. Masthugget försöker och trots en man mindre skapar de tidvis ett tryck men de riktigt farliga chanser uteblir. De har en frispark från högerkanten som går över våra spelare och de skjuter in bollen men blir avvinkade för offside. Vi håller undan utan större problem efter detta och tar en go seger. Mycket bra försvarsspel hela matchen och bra anfallsspel i första.